Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@19:58:01 GMT

ذوب‌آهن از حالت ورشکستگی خارج شده است

تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۸۳۴۹۴۴

ذوب‌آهن از حالت ورشکستگی خارج شده است

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، یزدی زاده مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان، در ارتباط با وضعیت تولید محصولات فولادی در ذوب‌آهن اصفهان گفت: خرداد ۹۷ در حالی ذوب‌آهن را تحویل گرفتم که شرایط حاکم بر آن، این شرکت را به مرز ورشکستگی رسانده بود.

وی به زیان انباشته یک هزار میلیارد تومانی این شرکت در گذشته اشاره کرد که باعث شد مشمول ماده ۱۴۱ شود و ارتباط آن با تمام بانک‌ها قفل شده بود گفت: ذوب‌آهن با مشکلات مالی بسیاری مواجه بود و توان پرداخت بدهی را نداشت؛ به این‌صورت که حتی حقوق پرسنل از محل تسهیلات بانکی با ۲۷ تا ۲۸ درصد سود پرداخت می‌شد که با جریمه‌های آن به ۳۰ درصد می‌رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یزدی‌زاده گفت: در آن زمان پروژه‌های ذوب‌آهن همچون پی سی آی، ریل، اکسیژن و ... متوقف بود و تامین قطعات و نیاز‌ها امکان‌پذیر نبود و شرایط به سمتی می‌رفت که باید این شرکت واگذار می‌شد.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان با بیان اینکه مخالف جدی واگذاری ذوب‌آهن بودم، بنابراین با داشتن کارشناسان و کارگران فهیم توانستیم بار دیگر ذوب‌آهن را به‌رغم وجود این دیدگاه که ذوب‌آهن بعد از ۵۰ تا ۶۰ سال فرسوده شده است روی پا نگهداریم، گفت: فرایند تولید در ذوب‌آهن مطابق با فرایند جهانی است و هم اکنون بالغ بر ۷۵ درصد فولاد در جهان به روش کوره بلند تولید می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از سوی برخی این دیدگاه وجود داشت که ذوب‌آهن باید واگذار شود و یا می‌توان از روش تولید فولاد در فولاد مبارکه استفاده کرد، گفت: عملیاتی کردن این سخنان به معنای مرگ ذوب‌آهن است، قیاس ذوب‌آهن با شرکت‌های بزرگ فولادی در کشور مع‌الفارق است؛ به این صورت که سایر واحد‌های تولیدی برای احیای سنگ‌آهن از گاز طبیعی استفاده می‌کنند که به وفور در دسترس است و بسیار ارزان در اختیار آن‌ها قرار می‌گرفت که البته اکنون با چالش مواجه شده است.

یزدی‌زاده گفت: این در حالی است که ذوب‌آهن برای احیای سنگ آهن از ذغال و کک استفاده می‌کند و برای این کار نیاز به روی پا نگهداشتن تمام معادن ذغال سنگ کشور است و، چون در مواقعی نیاز کمی و کیفی ذوب‌آهن تامین نمی‌شود، اقدام به واردات با قیمت‌های گزاف می‌شود به طوری که کک را با قیمت جهانی ۷۰۰ دلار و ذغال سنگ را با قیمت ۴۰۰ دلار خریداری می‌کنیم که قابل قیاس با قیمت انرژی سایر فولادسازان کشور نیست.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان گفت: با توجه به اینکه قیمت انرژی برای تولید ذوب‌آهن مانند سایر نقاط دنیا گران است، ۵۰ درصد قیمت تمام شده این شرکت اختصاص به حامل‌های انرژی دارد، حال آنکه با وجود افزایش قیمت‌های حامل‌های انرژی، این نسبت برای سایر فولادسازان کشور ۱۰ درصد است.

وی با بیان اینکه ذوب‌آهن فرسوده نیست، بلکه باید فعالیت‌هایی انجام شود که قیمت انرژی کاهش یابد، گفت: یکی از اقدامات ما در این زمینه استفاده از روش تزریق پودر ذغال به کوره بلند با استفاده از سیستم «پی سی آی» است که جایگزین کک می‌شود و پروژه آن اجرا شد؛ از آنجایی‌که مشابه آن در داخل نیست و طرف خارجی هم حاضر به آموزش پرسنل ما نمی‌شد بنابراین به روش سعی و خطا و استفاده از مشاوران خارجی روش پی سی آی را در ذوب‌آهن راه‌اندازی کردیم.

یزدی‌زاده گفت: با مجموعه اقدامات انجام شده هم اکنون ذوب‌آهن از آن شرایط سختی که این شرکت را به مرحله ورشکستگی نزدیک کرده بود خارج شده است و به نقطه مطلوب رسید و امیدواری برای آینده ایجاد شده به ویژه برای سهامداران که از سال ۹۲ به پیشرفت ذوب‌آهن دلبسته‌اند زیاد شود.

مدیرعامل شرکت ذوب‌آهن اصفهان در پایان گفت: اجرای پروژه‌هایی همچون پی سی آی که قیمت تمام شده را کاهش می‌دهد و همچنین تولید ریل که یک محصول استراتژیک است و دروازه‌ای شد به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالاتر، موفقیت امروز ذوب‌آهن را رقم زد که در واقع ثمره یک کار جمعی است.

انتهای پیام

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ذوب آهن اصفهان محصولات فولادی سنگ آهن تولید ریل مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان ذوب آهن ذوب آهن یزدی زاده پی سی آی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۳۴۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی

روزانه در سایت "نبض بورس" گزید‌ه‌ای از آخرین اخبار و مطالب جذاب پیرامون بازار سرمایه، مسکن، ارز، انرژی و سرمایه گذاری تهیه و منتشر می‌گردد. گزارش کامل از گزیده‌ خبرهای امروز «نبض بورس» (https://nabzebourse.com) را با کلیک بر تیتر آن بخوانید.

  قیمت لحظه‌ای دلار، یورو و درهم در بازار 

 

قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا چقدر شد؟

 

یک پیشنهاد به مدیران صندوق‌ها برای توسعه سرمایه‌گذاری غیر‌مستقیم

 

مجامع شرکت‌ها و صندوق‌های بورسی در هفته‌ی آینده | بیش از ۲۵ شرکت بورسی مجمع برگزار می‌کنند

 

فروشندگان از خیر سهامداری این نمادها گذشتند

 

کنترل حکشتی به زودی در دستان تامین‌اجتماعی؟! | این انتقال چرا باید برای سهامداران مهم باشد؟

 

۱۰ میلیارد تومان جابجایی سهام بین دو سهامدار عمده؟

 

ورود و خروج سهامداران درصدی ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

 

خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی

 

این نماد در صف عرضه اولیه قرار گرفت

       

دیگر خبرها

  • واگذاری کارخانه سامان کاشی بروجرد به هیات حمایت از صنایع
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه بی فایده است
  • آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی
  • جریمه ۱۰۷ میلیارد ریالی عرضه خارج از شبکه پلی اتیلن
  • عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت ۱۴۰۳
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • لزوم شتاب بخشی به تکمیل زنجیره ارزش/ نباید به خارج وابسته باشیم
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • قیمت نیسان آبی در سال ۱۴۰۳