Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان با بیان اینکه قیمت ریل خارجی در مقایسه با ریل‌های تولید ما در مبدا در هر کیلو هزار تومان گران‌تر است، گفت: تلاش می‌کنیم امسال ۱۰۰ هزار تن ریل مختلف در سه مدل تولید کنیم. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، منصور یزدی‌زاده مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان بعدازظهر امروز در نشست خبری در حاشیه هفتمین نمایشگاه بین‌المللی حمل و نقل ریلی با اشاره به ابراز رضایت وزیر راه و شهرسازی از روند تولید ریل در ذوب‌آهن گفت: وزیر راه اعلام کرده است که باید سرعت کار بیشتر شود که این تسریع مربوط به مواردی در حوزه بروکراسی در وزارتخانه و بخشی هم مباحث فنی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: محصولی نظیر ریل، زمانی که تولید می‌شود باید تحت نظارت شرکت‌های بازرسی بین‌المللی هم باشد. ما تجربه حضور شرکت‌های بازرسی بین‌المللی را پیش از این نداشته‌ایم و البته باید خریدار این را تعیین کند. ریل‌ها باید استاندارد TN۱۳-۶۷۴ داشته باشد.

* تولید فولاد ریل توسط ذوب‌آهن

مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان با بیان این‌که از ۴ ماه پیش فولاد ریل را هم خودمان تولید می‌کنیم، گفت: آنچه که امروز با شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل قرارداد داریم، مربوط به تولید ریل‌های UIC۶۰ است.

یزدی‌زاده با بیان این‌که محصول در حال تولید است و تست‌های غیرمخرب باید روی آن انجام شود، گفت: جلسه گذشته جلسه‌ای با مدیرعامل شرکت ساخت داشتیم که وی ابراز تمایل کرد به محض آماده‌سازی ریل برنامه بازدید از ذوب‌آهن خواهد داشت و شرکت ساخت در حال خرید اولین پارت از این ریل است.

وی با بیان این‌که ریل‌های U۳۳ هم طبق استاندارد EN۱۳-۶۷۴ تولید شده است، گفت: این ریل برای خطوط فرعی است که راه‌آهن در مقطعی قرارداد ۴۰ هزار تنی در این باره با ما منعقد کرد که ۸۰۰۰ تن تولید کرده‌ایم، ۵۰۰۰ تن هم تحویل داده‌ایم.

مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان اظهار داشت: قرار بود قیمت‌ها در این قرارداد ارزی باشد، اما ریالی شد. ما درخواست تغییرات قیمتی از راه‌آهن و تعدیل قیمت دادیم که مدیرعامل راه‌آهن هم پذیرفته است و اگر محقق شود، همان ۴۰ هزار تن ریل را تحویل می‌دهیم یا قرارداد را به ریل‌های UIC۶۰ تغییر می‌دهیم.

* انعقاد قرارداد ۱۵ هزار تنی ساخت ریل با شرکت ساخت

یزدی‌زاده با بیان این‌که برای ۱۵ هزار تن ریل با شرکت ساخت قرارداد بسته‌ایم، اضافه کرد: قیمت در این باره مرتبط با فهرست‌بهای سازمان برنامه و بودجه است که آخرین قیمت پایه مربوط به سه ماهه دوم سال گذشته و هر کیلو ۶۹۰۰ تومان است، درحالی‌که امروز قیمت ریل در مبدا با احتساب قیمت فعلی ارز حدود ۱۲ هزار تومان است، قیمت فولاد ساختمانی کیلویی ۵۵۰۰ تومان و ورق ۷۰۰۰ تومان است.

* تولید ۴۰۰۰ تن ریل برای فولاد اصفهان

وی ادامه داد: ریل S۴۹ نیز مربوط به مترو اصفهان تولید کرده‌ایم که ۴۰۰۰ تن به آن‌ها فروخته‌ایم و امیدواریم برای سایر مترو‌ها هم قرارداد داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان اظهار داشت: در حال حاضر سه نوع ریل را تولید کرده و فروخته‌ایم که شامل U۳۳ و UIC۶۰ و S۴۹ است.

* تحویل ۱۵ هزار تن به شرکت ساخت در ۶ ماه آینده

یزدی‌زاده تصریح کرد : ۱۵ هزار تن ریل قرارداد شرکت ساخت تحویل در مقصد است و ۶ ماه بعد تحویل می‌دهیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بابت هزینه‌های تولید ریل برای راه‌آهن تهاتری با شرکت راه‌آهن دارید، گفت: بدهی ما به شرکت‌های حمل و نقل ریلی است، نه راه‌آهن؛ بنابراین در این قرارداد با راه‌آهن قرار نیست تهاتری انجام شود.

* قدرت تولید سالانه ۴۰۰ هزار تن ریل داریم

مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان با بیان این‌که ریل‌های UIC۵۴ هم به صورت آزمایشی تولید کرده‌ایم گفت: ما اگر نخواهیم چیز دیگری تولید کنیم، با اضافه کردن یک اره و مته می‌توانیم سالانه ۴۰۰ هزار تن ریل تولید کنیم که البته نیاز بازار کشور و منطقه سالانه ۲۰۰ هزار تن است.

یزدی‌زاده افزود : در سبد کامل تولیدات ما ظرفیت سالانه تولید ریل تا ۱۵۰ هزار تن است. البته کشور ۷۰ تا ۱۰۰ هزار تن سالانه بیشتر نیاز ندارد.

وی ادامه داد: ما توانایی تولید ریل را داریم و محدویدتی نداریم، اما در این حوزه برخی بروکرسیا‌های اداری است که باید قرارداد منعقد شود؛ و بنده از بهمن ۹۷ پیگیر قرارداد شده مناقصه فروش ۱۵ هزار تن ریل به شرکت ساخت بوده‌ام.

* ریل داخلی کیلویی هزار تومان ارزان‌تر از ریل خارجی است

مدیرعامل شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان اظهار داشت: تعرفه واردات ریل بازدارنده نیست، اما اگر کسی امروز بتواند با ارز نیمایی هم ریل وارد کشور کند، تفاوت قیمت ریل وارداتی با ریل تولید داخل در مبدا در هر کیلو هزار تومان گران‌تر است.

* امسال ۱۰۰ هزار تن ریل تولید می‌کنیم

یزدی‌زاده با بیان این‌که تولید ریل حتما برای ذوب‌آهن سودآور است و نگاه ملی هم به آن داریم، گفت: تلاش می‌کنیم امسال ۱۰۰ هزار تن ریل UIC۶۰، U۳۳ و S۴۹ تولید کنیم.

وی با بیان این‌که برای صادرات به کشور‌های منطقه وارد مذاکره شده‌ایم، گفت: ریل‌های تولیدی ما فعلا برای سرعت‌های ۱۶۰ تا ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: شرکت ساخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۱۱۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند

مهدی علیزاده مدیرعامل اتوبوس‌رانی تهران، در رابطه با آخرین تحولات حوزه اتوبوس‌رانی و ناوگان جدید عمومی تهران توضیحاتی ارائه کرد.

عملکرد ۱۲ ساله اتوبوس‌های بی‌آرتی کیفیت آن‌ها را نشان داد

وی با بیان اینکه بر اساس سابقه شهرداری تهران و شهرداری سایر شهر‌ها اتوبوس‌های خریداری شده در ادوار مختلف از کشور چین بوده است، اظهار کرد: سابق بر این، اتوبوس‌های تندرو در سطح شهر با سه مدل از کشور چین تهیه شده که در ۱۲ سال شهرداریِ دوره قالیباف صورت گرفته است.

علیزاده افزود: شاید وقتی نام چین می‌آید این‌گونه تصور می‌شود که کیفیت محصولات آن‌ها پایین است؛ اما چینی‌ها در این سال‌ها به دنیا ثابت کرده‌اند که محصولات با کیفیت نیز می‌توانند بسازند. قطعاً کالا‌های چینی نیز براساس کیفیت خود، سطح‌بندی می‌شوند. اما مهم‌ترین نکته برای خرید‌های سال‌های اخیر مشخصات فنی خودروهاست و کاربری و ماندگاری دستگاه بر اساس کیفیت بیشتر خواهد بود. شما به سابقه این اتوبوس‌ها در تهران نگاه کنید: اتوبوس‌های تندرو بیش از ۱۲ سال در خیابان‌های شهر در حال فعالیت هستند و از بهترین نوع اتوبوس‌های چین به شمار می‌رود.

مدیرعامل اتوبوس‌رانی با بیان اینکه شهردار تهران در سفر سال قبل خود به چین با یک تیم فنی و پشتیبانی برای خرید دوباره ناوگان تازه‌نفس به نتیجه رسیدند، یادآور شد: شهردار در روز‌های اول قبول مسئولیت در شهرداری قرارداد ۱۷۵ دستگاهی با ایران خودرو دیزل منعقد کرد. این نشان می‌دهد که دغدغه ایشان حمایت از تولید داخلی است. این قرارداد منعقد و اتوبوس‌ها تحویل گرفته شد.

وی همچنین تصریح کرد: شهردار تهران قبل از ورود به شهرداری حمل و نقل را دغدغه اصلی خود عنوان کرده بود و با این اقدام و قرارداد نشان داد که مردم برای شهردار اهمیت بالایی دارد. تولید داخل از نگاه آقای زاکانی از اهمیت بالایی برخوردار بود. از طرفی دو هزار و ۵۴۰ دستگاه اتوبوس در قرارداد‌های داخلی منعقد شد.

انعقاد قرارداد خرید ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس با تولیدکنندگان داخلی

علیزاده با بیان اینکه بیش از ۱۲ سال است که سیستم حمل و نقل عمومی نوسازی نشده است، خاطرنشان کرد: با این وجود تولید داخلی نیز یا کُند و یا متوقف شده است. سه هزار و ۴۰ دستگاه اتوبوس قرارداد بسته شد که وقتی دیدیم تولیدکنندگان داخلی توانایی تأمین آن‌را ندارند، ۵۰۰ دستگاه کنسل شد و به دو هزار و ۵۴۰ دستگاه رسید. ایراد این است که خطوط تولید داخلی در این ۱۲ سال، یا تعطیل و یا نیمه تعطیل است و با توجه به پیچیدگی تولید اتوبوس، روند احیای آن‌ها زمانبر است و از سویی بیش از هزار و ۳۰۰ شهرداری در کشور داریم.

وی ادامه داد: زمان تحویل اتوبوس‌های داخلی یک ساله بوده و قطعا عقب هستیم. باید یکی از شرکت‌ها تا امروز بیش از ۳۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل می‌داد که فقط ۱۲۰ دستگاه تحویل داده است! برخی قطعات این اتوبوس‌ها از بیرون وارد می‌شود و همین فرایند‌های اداری و گمرکی، تولید اتوبوس داخلی را دشوار کرده است.

تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز همه شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با تأکید بر اینکه اگر به دنبال شرکت‌های داخلی نمی‌رفتیم این موضوع مطرح می‌شد که چرا از آن‌ها حمایت نشده است، گفت: ما می‌خواهیم به تولید و کارگران کمک کنیم تا بتواند کار کند. هرچه نوسازی کنیم باید در طول سال خرید را ادامه دهیم تا پس از چندین سال به یک دوره مدیریت شهری فشار وارد شود و ناچار به فشار وارد کردن به تولیدکنندگان داخلی شود.

علیزاده با بیان اینکه در حوزه تولید داخل با مشکلاتی رو به رو هستیم و واقعیتی انکار ناپذیر است، گفت: مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر بر این تأکید داشتند که اگر خودروساز داخلی حمایت می‌شود نباید خودروی بی کیفیت ارائه داد. شرکت ایران‌خودرو هم در حال رفع نواقص اتوبوس‌های خود است. در ابتدای کار مشکلاتی وجود داشت و در بسته‌ای که از آن‌ها تحویل گرفتیم، بیش از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس متوقف بود و کیفیت نداشت. ما مسائل فنی را اعلام کردیم و تلاش کردند برطرف شود. کمیته فنی ما با تولیدکنندگان داخلی تمام مشکلات را رفع کرده اند و اتوبوس‌های نو با رنگ‌های مشخص و تجهیزات و امکانات مطلوب در سطح شهر تردد دارند.

وی با تأکید بر اینکه ما وظیفه داریم از خودروساز داخلی حمایت کنیم، یادآور شد: ما با ایران‌خودرو قراردادی نداریم. قرارداد امروز ما با شرکت عقاب و دیگر شرکت هاست. این شرکت‌ها قرار نیست تمام اتوبوس‌ها را به تهران تحویل دهند و باید سراسر کشور پوشش داده شود؛ لذا توان و ظرفیت این میزان تولید وجود ندارد و اگر همین تعداد اتوبوس نیز تأمین شود، مطلوب است.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه پایتخت حداقل به پنج هزار اتوبوس دیگر نیاز دارد، اظهار کرد: مدل قراردادی با شرکت‌های ایرانی به این شکل بود که باید شهرداری از منابع داخلی اعتبارات را تأمین می‌کرد. عدد قرارداد‌ها نزدیک به ۲۰ هزار میلیارد تومان است و قطعاً شهرداری این رقم را به صورت نقد ندارد. سال قبل شورا برای حوزه حمل و نقل ۴۵ درصد از کل بودجه را در نظر گرفت که به بخش‌های مختلف اختصاص داشت و از این میزان هفت هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به اتوبوسرانی اختصاص داشت. با این رقم چند اتوبوس هشت میلیاردی می‌توانستیم بخریم؟

وی افزود: ما هرآنچه را داشتیم به خودروسازان اعلام کردیم تا هم به تولید و کارگران و هم به مردم خدمت شود؛ لذا گفتیم ۲۵ درصد به صورت نقد تأمین می‌کنیم و ۲۵ درصد را نیز ملک تحویل می‌دهیم و ۵۰ درصد نیز تسهیلات بانکی پرداخت و اقساط توسط شهرداری پرداخت می‌شود. این روش ابتکار جدیدی بود که شهردار تهران ابلاغ کرد و شرکت‌ها نیز پذیرفتند. این اقدام در دوران بلدیه بی سابقه بود و شهرداری زیر بار آن رفت. برای شرکت‌ها نیز مسئولیت ایجاد شده و باید املاک را به فروش برسانند، امور اداری را دنبال کنند و واردات تجهیزات را انجام دهند.

علیزاده همچنین تصریح کرد: تیم فنی خوبی در مجموعه شهرداری به ویژه در اتوبوسرانی و همچنین وزارت کشور، اتوبوس‌های برقی وارداتی را بر اساس استاندارد‌های روز دنیا بررسی کرده اند. نیمی از قیمت این اتوبوس‌ها به دلیل قیمت باتری است. یکی از تولیدکنندگان یک اتوبوس برقی تحویل داده بود که پیمایش آن ۱۷۸ کیلومتر بود! اتوبوس‌های خریداری شده از چین، حداقل ۴۰۰ کیلومتر پیمایش دارد.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران با بیان اینکه اتوبوس‌هایی که از تولیدکنندگان داخلی تحویل گرفته ایم بر اساس نمونه شاهد است، یادآور شد: ما این نمونه‌ها را در خطوط تست می‌کنیم و اگر چارچوب‌ها رعایت شده بود که مورد استفاده قرار می‌گیرد و اگر نبود باید نواقص برطرف شود. اگر برخی رسانه‌ها اجازه دهند و مشمول تحریم‌ها نشویم، قرارداد اتوبوس‌های چینی به نتیجه می‌رسد! تولیدکننده چینی باید یک نمونه شاهد تحویل دهد و به مدت یک ماه در تهران برای تست تردد خواهد کرد. در صورت تأیید نماینده ما در خط تولید حضور خواهد یافت.

وی اضافه کرد: قراردادی که شهردار تهران با چین منعقد کرده، نقد نیست و چند دستگاه در آن درگیر هستند که شامل شهرداری، بانک شهر، وزارت کشور و بانک مرکزی است. بانک شهر ۲۰ درصد از مبلغ را از جانب شهرداری به صورت نقد پرداخت می‌کند. شرکت چینی ماهیانه ۴۰۰ تا ۵۰۰ دستگاه اتوبوس تحویل می‌دهد. مدل یوزانس که در قرارداد‌ها تنظیم شده بر اساس مطالبات بین دولت چین و جمهوری اسلامی است. شرکت‌های چینی بعد از تحریم‌های گسترده آمریکا با ترس و لرز با ایران مستقیما وارد مذاکره می‌شوند. چرا باید دست خود را خیلی راحت رو کنیک که آمریکا دوباره تحریم کند و مردم آسیب ببینند؟ با توجه به این موضوع یک هلدینگ را در نظر گرفتیم که هم تدبیر تحریم را اندیشیده باشیم و هم نیاز پایتخت تأمین شود.

علیزاده با بیان اینکه ایران خودرو تنها به صورت نقدی کار می‌کرد و تنها شرکتی که با ما وارد معامله نشد ایران‌خودرو بود، گفت: پیشنهاد مکتوب ایران خودرو برای اتوبوس‌های برقی، ۳۱۶ هزار یورو بود. قیمت اتوبوس دیزلی تقریبا هفت تا هشت میلیارد تومان است و به میزان دو برابر آن قیمت اتوبوس برقی است. ما، اما با رقم ۲۲۰ هزار یورو با چینی‌ها قرارداد بستیم.

وی با اعلام اینکه امروز حدود دو هزار دستگاه اتوبوس به تهران خدمات ارائه می‌دهد، در حالیکه از هزار و ۸۰۰ دستگاه اتوبوس در ابتدای دوره فعلی ۸۰۰ دستگاه فعال بود، گفت: بر اساس آخرین آمار دو هزار و ۱۳۰ دستگاه اتوبوس در سطح شهر تردد می‌کنند.

مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهر تهران گفت: اگر سنگ اندازی نشود، پس از انجام پیش پرداخت در سال جاری شاهد حضور اتوبوس‌های چینی در تهران خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • انقلاب تولیدات دانش بنیانی صنعت پتروشیمی در راه است
  • واکنش وزیر کشور درباره مفاد قرارداد شهرداری تهران با شرکت‌های چینی
  • سیب‌زمینی کیلویی چند؟
  • ۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس های جدید
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو در واحد صنعتی دانش بنیان چهارمحال و بختیاری
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو پژو در چهارمحال و بختیاری + فیلم
  • خطر تحریم در واردات اتوبوس‌های جدید/ تولیدکنندگان داخلی توان رفع نیاز شهر‌های کشور به اتوبوس را ندارند
  • محصولات داخلی قابل عرضه در بازار داخلی و خارجی است
  • امضای قرارداد ساخت تجهیزات سکوهای فشار افزا به زودی